Konstnär
Han ändrade sitt namn till Gunnar Torhamn.
Han var son till kustuppsyningsmannen Anders J. Olsson och Elina Andersson, och visade redan i barndomsåren konstnärliga anlag. Han studerade vid Kungliga Konsthögskolan 1918–1921 bland annat för Olle Hjortzberg och gjorde därefter studieresor till Frankrike, Italien och Nordafrika 1923–1928. Han tilldelades Konstakademiens kungliga medalj 1921 och 1924 samt ett större resestipendium 1925.
Han blev en uppmärksammad monumentalmålare, framför allt för kyrkliga dekorationer såsom fresker, altartavlor och krucifix i en traditionsbunden stil. Han gjorde bland annat ett triumfkrucifix 1922–1923 i Högalidskyrkan i Stockholm där Kristusbilden väckte livliga diskussioner. När Högalidskyrkan återkom till honom för att få det nybyggda dopkapellets väggar och valv dekorerade kände han det som en seger och genombrott som monumentalmålare. Han utförde även målningar i Jakobs kyrka i Stockholm.
I stafflimålningar har han skildrat den blekingska hemtraktens kustlandskap och sakrala motiv. Han har haft flera separatutställningar men även medverkat i olika samlingsutställningar.
Död 2 feb 1965 i Klara (AB).